Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Από την Ελληνική Blogόσφαιρα

Διάβασα σήμερα στον Internetάκια ότι με έναν δικό του υπολογισμό, τα ελληνικά blogs που φιλοξενούνται στον Blogger (όπως κι αυτό άλλωστε) ξεπερνούν τα 50.000!!! Φανταστικός αριθμός για μια μικρή χώρα σαν την δική μας και με τόσο μικρή διείσδυση στην ευρυζωνικότητα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ. Όπως σημειώνει ο Internetάκιας, ίσως τα περισσότερα είναι ανενεργά, με 2-3 posts και εγκαταλελειμένα από τους ιδιοκτήτες τους. Επίσης ένας ιδιοκτήτης μπορεί να έχει 3 και 4 από αυτά στην κατοχή του. Κι όμως, παρόλες τις τέτοιους είδους αφαιρέσεις, και πάλι μένει ένας σεβαστός αριθμός ενεργών blogs, που φανερώνει την ανάγκη επικοινωνίας μέσα από το Διαδίκτυο, αλλά και την ανάγκη του Έλληνα κυβερνοναύτη για να διαβάσει την "άλλη" άποψη, συνήθως ενός απλού ανθρώπου (σαν κι αυτόν) επί παντός επιστητού.

Ένα εξαιρετικότατο blog στον Blogger που παρακολουθώ ανελιπώς, είναι το "Off The Road, On the Web". Ο ιδιοκτήτης του ο Γιάννης είναι taxi driver στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 6 χρόνια και μας μεταφέρει με πανέξυπνο γλαφυρό τρόπο, ιστορίες από το ταξί του.

Όπως σημειώνει και ο ίδιος: Πράγματα που συμβαίνουν κατά την οδήγηση ΤΑΞΙ στην Θεσσαλονίκη...κυρίως. Τα περισσότερα γράφονται μέσα στο ΤΑΞΙ, στο Car PC όπου τρέχει το γνωστό taxi navigator... και ανεβαίνουν αργότερα σε αυτό το blog από το σπίτι...(όχι, δεν έχω internet στο ΤΑΞΙ, ακόμα).

Δοκιμάστε να τον παρακολουθήσετε και δεν θα χάσετε. Εγώ πάντως, θα ήθελα να μπω στο ταξί του και να κάνω βόλτες συνέχεια ακούγοντάς τον. Φαντάζομαι ότι αν τον γνωρίσετε ποτέ, θα αλλάξετε γνώμη για τους "ταρίφες" όπως του λέει ο λαός, γνώμη που σε γενικές γραμμές δεν είναι και η καλύτερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: